Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Debatteren terwijl de hele klas of debatclub thuis zit: hoe pak je dat aan? En, hoe kan debat als onderdeel van een examen online doorgaan? Deze vragen kregen wij van docenten en daarom zijn wij aan de slag gegaan met het maken van drie documenten die jou op weg helpen met online debatteren.

In deze video vertelt onze trainer Nadine hoe je in 7 stappen een online debatles vormgeeft, met behulp van drie documenten die we hebben gemaakt: een document met werkbladen, uitleg over drie werkvormen die je online kunt gebruiken én een handleiding voor online debattools. Bekijk de video-uitleg van Nadine en start met jouw online debatles!

Op zoek naar actuele stellingen over de corona-crisis? Kijk dan op onze stellingenpagina!

Ben je op zoek naar meer tips of wil je met ons sparren over de invulling van debatlessen om thuis uit te voeren? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan momenteel het beste via stichting@debatinstituut.nl, omdat ook wij op dit moment allemaal thuiswerken.

 

Werkbladen

Om je leerlingen zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten werken én zodat jij als docent hopelijk overzichtelijk aantekeningen kunt maken van (video)debatten, hebben we werkbladen gemaakt en de flowcharts van onze toernooien aangepast.

Download de werkbladen.

 

Werkvormen

In dit document hebben we drie werkvormen voor debatteren opgenomen die aangepast zijn om online te kunnen gebruiken. Het gaat om het kettingdebat, Freeze & Go en het Parlementair debatteren. We geven daarnaast tips om de oefeningen makkelijker of moeilijker te maken.

Bekijk de werkvormen!

Handleiding Online Tools

In deze handleiding vind je een overzicht van verschillende online tools die je kunt gebruiken om te debatteren op afstand. We zijn in vier bekende videotools gedoken en hebben gekeken op welke manier ze in te zetten zijn tijdens een videodebat. Daarnaast leggen we Kialo Edu uit: een debatplatform waarop je leerlingen kunnen samenwerken om stellingen te ontleden, voor te bereiden en nieuwe argumenten te onderzoeken.

Bekijk de handleiding.

 

Scroll to Top