DOE DE STELLINGENTEST

Zelf een stelling maken?

Een goede stelling is dé basis voor een goed debat. Maar, hoe bedenk je een stelling? Is deze duidelijk genoeg? Zijn er voldoende voor- en tegenargumenten? Wij formuleerden 7 criteria en de stellingentest om je kennis te toetsen. Leuk voor docenten én leerlingen om mee te oefenen.

7 criteria voor een goede stelling

De lijst met 7 criteria voor een goede stelling download je hiernaast.

De stellingentest

Ken je alle criteria uit je hoofd en wil je je kennis testen? Doe dan de stellingentest! De test bestaat uit twee onderdelen met in totaal 12 vragen: bij onderdeel één laten we je van negen stellingen bepalen – aan de hand van onze 7 criteria – of deze ‘goed’ of ‘fout’ is. Bij onderdeel twee bepaal je juist welke van de drie stellingen de beste is. Natuurlijk geven we hier ook uitleg bij. Aan het einde van de test kun je je e-mailadres achterlaten; je ontvangt jouw uitslag dan ook per e-mail!

Meteen aan de test beginnen? Hieronder staat de eerste stelling al klaar, veel succes!

Stap 1 van 13

Is een debattraining ook iets voor jouw klas?

Wist je dat we ook docenten en leerkrachten trainen om debat op de juiste manier in de klas in te zetten?

Ook interessant voor jou

  • In deze blog word je meegenomen in de wondere wereld van stijlfiguren. Hoe zet je ‘stijl’ in om je argumenten sterker te maken?

  • Op 15, 16 en 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en dat levert deze maand dus veel voer voor debat op! In deze blog vind je een grote hoeveelheid themastellingen over de verkiezingen én de argumentatie-oefening ‘Politieke standpunten langs de AUB-meetlat’.

  • In deze blog neemt trainer Nadine je mee in het schrijven van een betoog. Hoe overtuig je anderen om jouw standpunt in te nemen?

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!