VOOR ALLE NIVEAUS

Ons aanbod lesmateriaal

Met ons lesmateriaal kun je in de klas direct aan de slag met debatteren. Gebruik onze werkvormen en doe samen een debatoefening. Je kunt oefenen met één van de 400 stellingen en deze direct projecteren op het digibord. Of bekijk de tips & tricks van onze trainers in de clips en goede voorbeelden in de debatregistraties tijdens de toernooien. Het lesmateriaal is geschikt voor alle niveaus en is gratis te gebruiken.

Argumentatie-oefeningen

Een belangrijk onderdeel van debatteren is argumenteren. Maar, wat is een argument nou precies? Hoe bedenk je een argument? En hoe kun je een argument het beste weerleggen? Onze argumentatie-oefeningen helpen bij het ontwikkelen van argumenten en zijn individueel te maken.

Werkvormen

De estafettespeech, het ballondebat, het verplichte woordendebat. In onze werkvormen vind je actieve oefeningen die je met (een deel van) de klas kunt uitvoeren. Gericht op zowel presentatie als argumentatie. Het niveau per oefening verschilt.

Stellingen

Meer dan 450 stellingen voor in de klas, te filteren op niveau en onderwerp. Kies samen een stelling uit en debatteer hier direct over, door een spreektijd in te stellen en te timen op het digibord. Wie kan de beste voor- of tegenargumenten bedenken en een overtuigend debat voeren?

Video’s

Clips met debattips en videoregistraties van debattoernooien. In onze video’s vind je onder andere clips van onze trainers die een oefening of een debatvorm uitleggen. Ook kun je terugkijken hoe leerlingen stellingen verdedigden tijdens eerdere debattoernooien.

Beginnen met debatteren in jouw klas?
Wij geven je graag advies op maat!