Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Vmbo | Debattraining

Zelfvertrouwen

Taal- en spreekvaardigheid

Burgerschap

Argumenteren

Vmbo | Debattraining in de klas

Wij ontwikkelen en verzorgen al meer dan twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Elk schooljaar geven wij meer dan 250 trainingen in de klas, die docenten gemiddeld met een 9,0 beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en vaak zelfs oud-winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt 2,5 uur en is een mix van oefening en theorie. De training wordt – in overleg – aangepast op het niveau en de ervaring van de leerlingen.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

Benieuwd naar onze trainers en hun ervaring? Op de ‘Over ons’-pagina vind je een overzicht van het hele onderwijsteam.

Inge Deurgof en Corine BalkenendeDe opbouw van de training in de klas vind ik heel goed: vanaf de eerste stap wordt het debat stukje bij beetje opgebouwd. De leerlingen hebben heel veel praktische tips gekregen, waar ze veel van hebben opgestoken. Leerlingen zijn zo vaak overtuigd van hun eigen gelijk, maar debatteren leert ze van een andere kant naar dingen kijken.
Inge Deurhof en Corine Balkenende
Groenhorst Lelystad
Edin JugoDe klassentraining is voor ons onmisbaar, we doen het jaar in, jaar uit. Het betekent heel veel voor het team als er iemand van het Nederlands Debat Instituut komt, omdat ze écht voelen dat het een wedstrijd is. De leerlingen krijgen goede ‘inside’ tips, die beter overkomen als het van een externe kracht komt.
Edin Jugo
Christelijk Lyceum Apeldoorn

Debatmarathon | De hele dag debatteren!

Graag meerdere klassen laten trainen met een afsluitend feestelijk slotdebat?

Lees meer

Meer informatie over de mogelijkheden van een training in jouw klas ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Ervaring:

Onze trainers hebben veel ervaring in het verzorgen van trainingen op het vmbo. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Ons doel is dat elke leerling actief deelneemt aan de training; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan leerlingen, maar laten hen hierover (in overleg met de docent) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat leerlingen zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces en met veel enthousiasme mee doen.

Naast de debatvorm Freeze & Go van ons VMBO Debattoernooi, geven wij ook trainingen in Lagerhuis-stijl of juist het Carousseldebat (met voor- en tegenstanders én rechters) en meer. Er wordt dus altijd gekeken naar welk doel de school voor ogen heeft en in overleg welke debatvorm daar het beste bij past.

Duur:

Een training in de klas duurt 2,5 uur.

Aantal leerlingen:

De training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig) als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland. Nieuwsgierig naar onze Debatmarathon? Meer informatie vind je hier.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300,- per stuk (+ €50,- reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top