Blog

Debattips, stellingen op thema en het debatwoordenboek. In onze blogs duiken we dieper in debatonderwerpen. Je vindt hier tips om te starten met debat, aanwijzingen voor het opzetten van een debatclub en meer tips, tricks en verdieping.

In onze themalessen koppelen we inhoud aan actualiteit. In deze les vind je drie oefeningen over het onderwerp voedselverspilling.
Wat is het verschil? Lees hier een uitleg over beleids- en waardestellingen en hoe je beide stellingen voorbereidt om erover te debatteren!
Een belangrijk onderdeel van debatteren is het reageren op het andere team. Daarom delen wij vijf tips voor het reageren in een debat.
De coronacrisis bij jou in de klas bespreekbaar maken? Gebruik dan onze stellingen als basis voor een gesprek, discussie of debat in de klas over covid-19.
Hoe bespreek je racisme in de klas? Wij delen stellingen en tips om het thema racisme en diversiteit op een veilige manier in de klas te bespreken.
Openingsspeech, definitie, AUB, aptum – in het debatwoordenboek worden deze begrippen en meer uitgelegd. Een goede voorbereiding voor het debatteren.

Ook interessant voor jou

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!