Blog

Debattips, stellingen op thema en het debatwoordenboek. In onze blogs duiken we dieper in debatonderwerpen. Je vindt hier tips om te starten met debat, aanwijzingen voor het opzetten van een debatclub en meer tips, tricks en verdieping.

Een belangrijk onderdeel van debatteren is het reageren op het andere team. Daarom delen wij vijf tips voor het reageren in een debat.
De coronacrisis bij jou in de klas bespreekbaar maken? Gebruik dan onze stellingen als basis voor een gesprek, discussie of debat in de klas over covid-19.
Hoe bespreek je racisme in de klas? Wij delen stellingen en tips om het thema racisme en diversiteit op een veilige manier in de klas te bespreken.
Openingsspeech, definitie, AUB, aptum – in het debatwoordenboek worden deze begrippen en meer uitgelegd. Een goede voorbereiding voor het debatteren.
Voor een groep spreken kan erg eng zijn! Daarom delen wij drie tips die wij toepassen om leerlingen te helpen over hun spreekangst heen te komen.
Waarom is het uitleggen van de stelling belangrijk in het houden van een openingsspeech? En waarom zorgt dit voor een goed debat? Alles over het definiëren van een stelling lees je in deze blog.

Ook interessant voor jou

  • Een belangrijk onderdeel van debatteren is het reageren op het andere team. Daarom delen wij vijf tips voor het reageren in een debat.

  • De coronacrisis bij jou in de klas bespreekbaar maken? Gebruik dan onze stellingen als basis voor een gesprek, discussie of debat in de klas over covid-19.

  • Hoe bespreek je racisme in de klas? Wij delen stellingen en tips om het thema racisme en diversiteit op een veilige manier in de klas te bespreken.  

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!