Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Debattrainingen in de klas voor basisschool, vmbo, havo/vwo, mbo, hbo | Kundige, actieve en leerzame debattrainingen

Zelfvertrouwen

Taal- en spreekvaardigheid

Creatief denken

Leren argumenteren

Debattraining in de klas

Wij ontwikkelen en verzorgen al twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Per schooljaar geven wij meer dan 200 trainingen in de klas, die docenten gemiddeld met een 8+ beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt twee en een half uur en is een mix van oefening en theorie. Afhankelijk van het niveau en de ervaring van de leerlingen zal de trainer in overleg met de docent invulling aan de training geven.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

<em>Ik zie dat debatteren een heel grote meerwaarde heeft. Ik kan het niet anders zeggen. De leerlingen leren op verschillende manieren kijken. Leren met de hakken in het zand iets te beargumenteren waar ze het helemaal niet mee eens zijn. En dan zie je die hersentjes kraken. En dat werkt heel goed op ze in!</em> Annemiek van der Meulen, vmbo-docent Groenhorst Lelystad
Ik zie dat debatteren een heel grote meerwaarde heeft. Ik kan het niet anders zeggen. De leerlingen leren op verschillende manieren kijken. Leren met de hakken in het zand iets te beargumenteren waar ze het helemaal niet mee eens zijn. En dan zie je die hersentjes kraken. En dat werkt heel goed op ze in!
Annemiek van der Meulen, vmbo-docent Groenhorst Lelystad
Naam:

School/organisatie:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Onderwerp:
Training basisschoolTraining vmboTraining havoTraining vwoTraining mboDebatmarathon

Vraag of verzoek:

Wilt u graag dat wij u per e-mail of telefonisch antwoorden?
per e-mailtelefonisch

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die zelf ervaring hebben op de betreffende onderwijslaag. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Iedere leerling moet minimaal één keer aan het woord zijn geweest; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan leerlingen, maar laten hen hierover (in overleg met de docent) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat leerlingen zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces.

Duur:

Een training in de klas duurt – afhankelijk van het onderwijsniveau en de wensen – twee tot drie uur.

Aantal leerlingen:

Wij hanteren vijfentwintig leerlingen als het maximum per training.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig), als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300 per stuk (+€50 reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top