Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Vlogs – debattips

Niets missen? Abonneer je op ons YouTube-kanaal en blijf op de hoogte!

 

Brandjesblussen

Een goede speech geven, hoe doe je dat? Dat leggen trainers Walter en Severin uit én ze doen het voor.

De Troublespeech

Trainers Imke en Walter leggen uit wat De Troublespeech is. Een oefening waarbij de leerling wordt uitgedaagd om in een onmogelijke (ludieke) situatie alsnog te overtuigen.

Beleidsstellingen vs. Waardestellingen | mbo & havo/vwo

Bij het voorbereiden van een stelling, is het heel belangrijk wat voor type stelling het eigenlijk is. Trainer Walter legt uit: wat is nou precies het verschil tussen die twee type stellingen en hoe vlieg je ze aan in een debat?

Één manier om argumenten bij een stelling te bedenken | vo & mbo

Het bedenken of achterhalen van een probleem bij een stelling, kan soms een uitdaging zijn. Een stelling gaat vaak over beleid, en dus over een maatregel. In deze vlog legt Walter een manier uit om argumenten te bedenken.

Presentatie tijdens een debat | po, vo & mbo

Bij debatteren draait het om argumenten, maar presentatie is natuurlijk minstens zo belangrijk! Want overtuigen doe je niet alleen met wát je zegt, maar ook hóe je het zegt.

Hoe kun je verschillende, sterke argumenten bedenken? | po & vmbo

Hoe kun je nou (sterke) argumenten bedenken? Zeker als je moet debatteren over iets waar je het eigenlijk niet mee eens bent, of als je weinig voorbereidingstijd hebt kan het wel eens lastig zijn om argumenten te bedenken.

Noordhoff Uitgevers #1 | Drie tips voor een sterke inleiding van je presentatie in de klas

Een presentatie beginnen is soms lastig, maar wel belangrijk. Daarom laat trainer Walter in deze video zien hoe je op drie verschillende manieren een presentatie kunt beginnen.

Noordhoff Uitgevers #2 | Drie gadgets waarmee je een extra leuk debat kunt voeren in de klas

Voor het voeren van een debat in de klas is het handig om drie gadgets bij de hand te hebben. Trainer Walter legt in deze vlog uit welke gadgets en waarom.

Noordhoff Uitgevers #3 | Versterk je presentatie met je handen

Door goed gebruik te maken van handgebaren kun je je presentatie sterker maken. Hoe precies? Dat legt trainer Walter uit in deze vlog.

Noordhoff Uitgevers #4 | Vier tips voor een sterke presentatie!

Kenan en Saf, debatkampioenen van het mbo, geven vier tips voor het geven van een sterke presentatie. Benieuwd welke vier tips dit zijn? Bekijk dan de vlog!

Noordhoff Uitgevers #5 | Versterk je presentatie met je stem!

Door actief op je stemgebruik te letten kun je ervoor zorgen dat je veel sterker overkomt. Hoe? Dat laat trainer Walter in deze vlog zien.

Noordhoff Uitgevers #6 | Hoe zorg je ervoor dat je presentatie goed te volgen is?

In deze vlog twee voorbeelden van een korte presentatie; welke presentatie van trainer Walter is beter te volgen? En hoe zou dat komen?

Noordhoff Uitgevers #7 | Tip: wat kun je doen tegen zenuwen voor je presentatie?

Iedereen voelt weleens zenuwen voor of tijdens het geven van een presentatie. Daarom geven Kenan en Saf in deze vlog tips hoe je tijdens je voorbereiding ervoor kunt zorgen dat je minder zenuwachtig bent.

Wat heeft leren debatteren voor jou betekend?

Leerlingen van het Haags Montessori Lyceum antwoorden op de vraag wat leren debatteren voor hén heeft betekend.

Hoe kun je een effectieve en sterke conclusiespeech geven?| mbo & havo/vwo

De conclusiespeech is wellicht de uitdagendste sprekerstaak van het debat: je kunt de speech pas voorbereiden tijdens het debat én je moet in relatief korte spreektijd uitleggen waarom jullie het debat hebben gewonnen en waarom de ander niet.

Scroll to Top