VOOR LEERLINGEN EN DOCENTEN

Ons aanbod trainingen

Onze debattrainingen voor leerlingen zijn speciaal op hen afgestemd: laagdrempelig, enthousiasmerend en activerend. Met jonge en ervaren trainers, veel leuke oefeningen en daaraan gekoppeld de theorie. De trainingen sluiten aan bij de verplichte kerndoelen in het onderwijs, bijvoorbeeld tijdens Nederlands of Burgerschap en Maatschappijleer. Zelf aan de slag met debat in de klas? Volg dan een docententraining! Bekijk ons aanbod hieronder.

Onze trainingen zijn aangepast aan de huidige coronamaatregelen, waarbij afstand wordt gehouden en hygiëne-protocollen worden gevolgd. Neem gerust contact met ons op via trainingen@debatinstituut.nl of 035 – 625 20 51 als je meer informatie wilt of vragen hebt.

Blog - begrijpend lezen

Voor leerlingen/studenten

Debattraining

Hoe overtuig je iemand? Wat is een argument? En wat is het verschil tussen debatteren en discussiëren? In spelvorm komen onderdelen als (durven) spreken en argumenteren aan bod, en natuurlijk wordt er vooral gedebatteerd! Een debattraining is altijd op maat en daarmee geschikt voor jouw klas.

Debatmarathon2

Voor leerlingen/studenten

Toernooitraining

Doet jouw klas of debatteam mee aan één van onze debattoernooien? Volg een toernooitraining en laat onze trainers de leerlingen klaarstomen! Er zijn oefeningen in luisteren, argumenteren en speechen. We oefenen natuurlijk ook met de debatvorm die tijdens het toernooi wordt gebruikt.

Online training

Voor leerlingen/studenten

Online training

Een online training is in deze coronatijd de ideale manier om een debattraining aan te bieden aan jouw klas! Met aangepaste theorie en oefeningen zijn onze trainingen ook digitaal leerzaam én leuk. Het doel is dat elke leerling actief meedoet en het plezier van debatteren ervaart.

Toernooitraining

Voor de hele school

Debatmarathon

Met verschillende klassen debatteren? Dat kan tijdens een debatmarathon! Eerst gaan onze trainers in de klassen aan de slag met een debattraining. Daarna volgt een debat tussen leerlingen van verschillende klassen. Ook geschikt als leuke en energieke afsluiter van een projectweek of themamaand!

Docententraining

Voor docenten

Docententraining

Hoe zet je de eerste stappen in debatteren met een klas? Welke werkvormen zijn er? En hoe geef je leerlingen de juiste feedback? Tijdens de docententraining – op school of bij ons op kantoor – krijg je praktische handvatten waarmee je direct met jouw klas aan de slag kunt met debatteren.

Docententraining verdieping

Voor docenten

Docententraining – verdieping

Nog beter voorbereid aan de slag met debatteren in de klas? Volg een verdiepende docententraining in ‘Argumenteren en structureren’ of ‘Examineren en beoordelen’. Onze trainers delen met veel plezier hun ervaring met debatteren en lesgeven aan verschillende doelgroepen.

Zit de juiste training er niet bij? We bieden nog meer
mogelijkheden om te starten met debat!