Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Jureren op onze toernooien

Heb jij een hart voor debat en jongeren? Kom dan ook jureren op onze debattoernooien.

Samen met jou maken we elk debattoernooi tot een succes!

Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers met een fantastische ervaring naar huis gaan, werken we met gemotiveerde juryleden. Juryleden geven onze toernooien een gezicht en bepalen voor een groot deel of leerlingen een leuke toernooidag hebben. We hebben een zeer diverse groep juryleden. Naast oud-debaters en studenten jureren ook mensen die al wat langer aan het werk zijn in verschillende sectoren. Met hun eigen ervaring en ons opleidingstraject hebben zij een brede kijk op debatteren.

Opleidingstraject

Om ervoor te zorgen dat de debattoernooien gestructureerd verlopen, en elk jurylid met dezelfde criteria naar een debat kijkt, volgen juryleden een opleidingstraject. Samen met onze trainers wordt stapsgewijs de vele aspecten van een debat bekeken. Onderdeel van de opleiding is het volgen van een online module en deelname aan oefenavonden op het instituut.

Door begeleiding van onze trainers en het bekijken van veel debatten, leren juryleden de nuance van het debat beter kennen. Door het jaar heen organiseren we diverse oefenavonden en verdiepingsdagen. Zo zorgen we voor juryleden op topniveau!

Interesse?

Laat je gegevens achter via onderstaand aanmeldformulier, dan nemen wij contact met je op!

Inschrijfformulier

Klik hier voor het inschrijfformulier

Ben jij ons nieuwe jurylid?

Objectief, analytisch en goed met jongeren: dat zijn de kwaliteiten van een goed jurylid! Wanneer jij jezelf daar in herkent, dan ben jij misschien ons nieuwe jurylid tijdens onze toernooien.

Wat doe je?

Op een toernooidag word je ingedeeld in een jurypanel en jureer je verschillende debatrondes. We verwachten dat je minimaal drie keer in een jaar aanwezig bent als jurylid op een toernooi. Ook ben je van harte welkom op onze oefenavonden (met pizza!) en trainings(mid)dagen op kantoor.

Wat krijg je?

Persoonlijke ontwikkeling: In ons opleidingstraject staat het objectief kunnen analyseren van een debat centraal. Ook leer je je mening genuanceerd verwoorden, opbouwende feedback te geven en zelf overtuigend te presenteren. Of het nu gaat om spreek-, luister- of analytische vaardigheden, hetgeen je leert is toepasbaar in elk werkveld.

Netwerkmogelijkheden: Tijdens de toernooien komen er juryleden uit het gehele land jureren. Elk brengen ze hun eigen ervaring en kennis mee. Door de diversiteit van onze juryleden leer je zo tijdens de oefenavonden en borrels altijd wel iemand kennen die je anders niet had ontmoet!

 De kans om te inspireren: Voor leerlingen ben je het gezicht van ons toernooi. Je zorgt elke ronde voor een leuke, veilige sfeer en met jouw feedback zorg je er al tijdens het toernooi voor dat leerlingen nóg meer zelfvertrouwen en plezier hebben tijdens het debatteren.

Onze debattoernooien zijn de plek om de jonge spreektalenten van Nederland te bewonderen en hun energie en spanning te voelen. Jureren is dan ook zeker een unieke ervaring waar jij en de leerlingen die je jureert ontzettend veel van opsteken!

Partners

Rijksoverheid  logo-gieskis fonds21 unicef Mediawijzer.net  Noordhoff Nieuwsbegrip    anbi anbi   Adessium

Scroll to Top