Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Over ons

Stichting Nederlands Debat Instituut

Het is al twintig jaar onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doen we door het organiseren van landelijke debatkampioenschappen, het verzorgen van debattrainingen in de klas, het geven van nascholing aan docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal. We werken op primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Stichting Nederlands Debat Instituut is een initiatief van Nederlands Debat Instituut BV en opgericht om de activiteiten voor onderwijsinstellingen via een aparte organisatie te waarborgen. Zo kunnen we met hulp van fondsen zorgen dat er op grote schaal debatactiviteiten in het onderwijs plaatsvinden en tegelijkertijd transparant verantwoording afleggen voor deze donaties. Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het ANBI-keurmerk en voldoet aan haar publicatieplicht door hier de hoofdlijnen uit het beleidsplan 2019/2020 en hier het meeste actuele jaarverslag 2018/2019 te publiceren.

Het Onderwijsteam

Jacco van MersbergenJacco van Mersbergen | Directeur
Werkt al jaren met veel plezier bij maatschappelijke organisaties die projecten voor jongeren opzetten en stuurt nu vol enthousiasme ons gemotiveerde team aan. Hij overtuigt graag iedereen van de impact die debatteren kan hebben op jongeren van alle opleidingsniveaus, van basisschool tot mbo en van het gymnasium tot het vmbo.
Marie-José van der VeerMarie-José van der Veer | Relatiemanager
Heeft een open blik op de wereld en zoekt graag de verbinding met mensen. In haar functie is Marie-José verantwoordelijk voor de relatie met onze onmisbare partners.
Walter FreemanWalter Freeman | Senior Trainer
Zag als scholier een van onze trainers aan het werk en dacht: ‘dit wil ik ook’. Hij won als student meerdere toernooien en heeft inmiddels honderden klassen en docenten getraind.
Nadine HoenNadine Hoen | Trainer
Kwam per ongeluk bij de debatclub van haar middelbare school terecht, en is daarna nooit meer gestopt met debatteren. Vanuit haar achtergrond in filosofie is ze nieuwsgierig naar de overtuigingen van anderen én naar hoe deze worden onderbouwd en kunnen veranderen. Als trainer verkondigt ze de missie dat iedereen beter kan leren spreken!
Sanne ScholingSanne Scholing | Senior Projectleider
Startte al tijdens haar studie met het organiseren van jongerenprojecten en maakte er met veel plezier haar werk van. Sinds 2015 werkt ze bij de stichting en is nu verantwoordelijk voor het lesmateriaal en de inhoud en kwaliteit van onze debatactiviteiten op scholen.
Freya SixmaFreya Sixma | Communicatiemedewerker
Was verschillende jaren werkzaam als marketingmedewerker in het boekbedrijf. Met een achtergrond in cultureel ondernemen en een specialisatie in het raken van jongeren, wil ze nu jongeren inspireren om te gaan debatteren. Iedereen verdient namelijk volgens haar een stem in de maatschappij. Zij houdt zich achter de schermen van de stichting bezig om dit mogelijk te maken.
Josje van der MeerJosje van der Meer| Projectmanager Trainingen
Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest in het wetenschappelijk onderwijs, wil Josje haar passie voor educatie graag uitbreiden naar andere onderwijslagen. Het organiseren van leuke en interessante debatactiviteiten voor zowel docenten als leerlingen, is waar zij zich nu met veel enthousiasme voor inzet.
Roos LingbeekRoos Lingbeek | Projectmanager Trainingen
Heeft een passie voor educatieprogramma’s en kan uren praten over de kracht van jongeren. Tijdens haar studies Neerlandistiek en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie hield ze zich onder andere bezig met voorlichting- en netwerkprojecten voor vmbo- en mbo-studenten. Binnen haar functie zal ze zich voornamelijk focussen op deze onderwijsniveaus.
Jeroen KoningsJeroen Konings| Projectleider Debattoernooien
Miste al op de middelbare school discussie en debat in het lespakket. Na een master internationale betrekkingen en een uitstapje in de journalistiek was Jeroen op zoek naar meer maatschappelijke impact. Hij vond bij de stichting een missie waar hij pal achter staat en leidt nu de organisatie van de landelijke debattoernooien.
Daphne van WijngaardenDaphne van Wijngaarden| Stagiair
Tijdens haar studie geschiedenis is Daphne veel bezig met het organiseren van evenementen. De maatschappelijke invalshoek van de stichting trekt haar zeer. Als stagiair helpt ze met de organisatie van de debattoernooien.
Amal MaatougAmal Maatoug | Trainer
Heeft op de middelbare school een voorliefde gekregen voor de debatsport en debatteert nu met plezier tijdens haar studie Rechten bij de Leiden Debating Society. Met groot enthousiasme hoopt ze haar passie voor debatteren door te geven aan een jongere generatie.
Conny EttemaConny Ettema | Trainer
Heeft als leerkracht met haar klas driemaal het landelijke Madurodam Basisschool Debattoernooi gewonnen. Ze werkt als Debattrainer voor leerkrachten op het primair onderwijs.
Daniël SpieringsDaniël Spierings| Trainer
Was actief als debater tijdens veel toernooien en trainde zijn school voor het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Nu zet hij zich in als trainer om ook debatterende leerlingen van andere scholen te trainen!
Davy KooijDavy Kooij | Trainer
Als winnaar van het ROC RijnIJssel Debattoernooi en uitgekozen tot beste spreker van het RijnIJssel 2019 weet Davy als geen ander hoe debatteren werkt. Als trainer vindt hij het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.
Freek WolterFreek Wolter | Trainer
Studeert geschiedenis en debatteert al sinds de middelbare school zoveel mogelijk. Nam deel aan de Talentenpoule 2017/2018 en brengt als trainer graag zijn kennis van debatteren over aan scholieren.
Giel WindGiel Wind | Trainer
Debatteert er al jaren op los en trainde het debatteam op zijn middelbare school. Hij nam na het NK Scholieren ’16/’17 samen met twintig andere debaters plaats in onze Talentenpoule en werd aangenomen als trainer.
Manal MoussaneManal Moussane | Trainer
Begon op haar zestiende met debatteren en eindigde haar debatcarrière met een prijs als beste spreker van Zuid-Holland. Gedurende haar twee medische opleidingen leert ze dagelijks het belang van spreekvaardigheid. Als trainer probeert ze om die reden haar steentje bij te dragen aan de spreekvaardigheid van de opkomende sprekers want, jong geleerd is oud gedaan.
Monique SpijkersMonique Spijkers | Trainer
Realiseerde zich tijdens haar master Women’s and Gender Studies hoe belangrijk het is om elkaar voorbij de ‘hokjes’ als medemens te blijven ontmoeten, en weet vanuit ervaring hoe debatteren daaraan bijdraagt. Als trainer inspireert ze leerlingen out of the box te blijven denken.
Neila BakijaNeila Bakija | Trainer
Studeert Bestuurskunde en zit bij de Erasmus Debating Society. Ze nam in 2017/2018 deel aan onze Talentenpoule en reist nu met plezier het land door om leerlingen te enthousiasmeren voor debatteren en onze toekomstige leiders goede en bewuste sprekers te maken!
Severin HeuvelmanSeverin Heuvelman | Trainer
Ontdekte debatteren tijdens zijn mbo-studie en is verkoper in hart en nieren. Die ervaring en zijn bevlogenheid maakten hem landelijk kampioen op het MBO Debattoernooi.
Martine de VroomeMartine de Vroome | Controller
Is verbaal het meest sterk van ons allemaal en dat is maar goed ook. Ze bewaakt sinds de oprichting van de stichting de financiën.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door:

Roderik van Grieken (voorzitter)
Marieke Kopinsky (penningmeester)
Catherine Dumont de Chassart (secretaris)
Pieter Idenburg (algemeen bestuurslid)

Deze bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden, behalve een vergoeding voor gemaakte onkosten.

Contact

Frans Halslaan 57, 1213 BK Hilversum
+31 (0) 35 625 20 51

KvK: 56978375
RSIN: 852387271

Partners

Scroll to Top