20 jaar ervaring

Over de stichting

Al meer dan twintig jaar is het onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doen we door het organiseren van landelijke debattoernooien, het geven van debattrainingen in de klas, het verzorgen van nascholing aan docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal. We werken op honderden scholen in het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs.

Ons team

Bakt in haar vrije tijd graag een lekkere taart!

Josje van der Meer
Projectmanager Trainingen

Helpt jongeren graag verder: hen beter leren spreken past precies in dat straatje. Ze puzzelt met liefde om trainingen voor iedereen door ‘t hele land mogelijk te maken.

Vertelt met passie over feministische boeken!

Monique Spijkers
Trainer

Zat eerder in het kantoorteam om onze debattoernooien te organiseren. Nu geeft ze vol enthousiasme debattraining in de klas. Haar missie: leerlingen out of the box laten denken.

Kent de hele ABBA Wikipedia pagina uit haar hoofd

Bibi Smaal
Projectmanager Toernooien

Organiseren is haar tweede naam en ze kan geen genoeg krijgen van mapjes, to do lijsten en excel bestanden. Bibi organiseert de debattoernooien en het is haar missie kansenongelijkheid aan te pakken.

Is een social media geek

Sahar Jahish
Marketing – Communicatiemedewerker

Met een flinke dosis enthousiasme gaat zij op zoek naar manieren om de boodschap van de stichting over te brengen.

Alle teamleden bekijken

Leest nog voor het ontbijt drie kranten

Nadine Hoen
Trainer

Raakt nooit uitgepraat over debatteren! Voor Nadine is een les pas afgelopen als leerlingen net zo enthousiast zijn over debat als zijzelf. Als sfeermaker en initiatiefnemer inspireert ze klassen.

Mei Li Vos houdt erg veel van kamperfoelie

Mei Li Vos
Directeur

Mei Li is een idealist die ’t wel graag praktisch houdt. Ze gelooft dat als veel mensen kunnen argumenteren en luisteren de wereld er van opknapt.

Davy’s pak kent ieder toernooi een andere kleur!

Davy Kooij
Trainer

Davy werd in 2019 de beste spreker van ROC RijnIJssel en kon daarna niet meer stoppen met debatteren. Hij krijgt de meest stille scholieren aan de praat en de meest drukke scholieren stil.

Kan je alles vertellen over de nieuwste films

Severin Heuvelman
Trainer

De vrolijkste noot van ons team. Severin krijgt elke klas mee met zijn enthousiaste trainingsstijl. Als oud mbo debatkampioen is hij dan ook zeer overtuigend!

Is een echte nieuwsjunkie én gossip fan!

Sanne Scholing
Manager Educatie

Werkt al sinds 2014 voor de stichting en zet zich nog steeds met liefde in om jongeren zelfverzekerder te leren spreken. Is altijd op de hoogte en verbindt graag mensen en ideeën aan elkaar; haar creativiteit kan ze kwijt in ons lesmateriaal.

Spreekt ook een goed woordje Turks!

Giel Wind
Trainer

Werkt al een tijd voor de stichting en heeft een passie voor politiek en debatteren. Naast zijn studie architectuur overtuigt hij scholieren van de kracht van goed spreken.

Doet veel vrijwilligerswerk in haar vrije tijd!

Marie-José van der Veer
Projectmanager Trainingen

Verbinding zoeken is het streven van Marie-José. Zowel in haar vrije tijd als op haar werk is zij een geweldige gesprekspartner. Vol zorg onderhoudt zij het contact met docenten en juryleden.

Treedt ook met veel plezier als juryvoorzitter op!

Freek Wolter
Trainer

Zat in onze talentenpoule en reist nu vanuit de Achterhoek het land door om jongeren te trainen. Als student Geschiedenis voegt hij graag interessante historische feitjes toe aan het debat.

Rijdt het hele land door in haar rode Mini!

Neila Bakija
Trainer

Is politiek helemaal up-to-date! Neila zat ooit in onze talentenpoule, liep eerder stage bij een ministerie en debatteert er nu op los bij de Erasmus Debating Society.

Bij haar thuis schijnt altijd het zonnetje!

Martine Vroome
Controller

Sinds de oprichting van de stichting is Martine er al bij. Ze is onze financiële vrouw en heeft een antwoord op alle vragen over cijfers, getallen en percentages. Martine is de meest optimistische van ons allen.

Vindt het leuk om haar eigen truien te breien.

Amal Maatoug
Trainer

Met altijd een lach op haar gezicht reist Amal vanuit Leiden, waar ze Rechten studeert, het hele land door. Ze wil ervoor zorgen dat jongeren net zo veel van debatteren gaan houden als zij!

‘Debatteren kun je leren’ is haar lijfspreuk.

Conny Ettema
Trainer

Als leerkracht op een basisschool is Conny dé persoon met kennis over debatteren met jonge kinderen. Haar school won diverse keren het Madurodam Basisschool Debattoernooi!

Historie

Vanaf de oprichting van het Nederlands Debat Instituut in 1998 is het ons streven geweest om de kennis over goed spreken, luisteren en argumenteren in Nederland te verbeteren. De beste plek om dat te doen is op school. Vandaar dat wij vanaf de eerste dag van ons bestaan actief zijn binnen alle lagen van het onderwijs. Het animo van deelnemende scholen groeide met het jaar en er kwam een cultuurverandering in het onderwijs: meer en meer scholen gingen deelnemen aan debatactiviteiten. Het NK Debatteren voor Scholieren groeide uit tot een van de oudste en grootste scholierencompetities van Nederland met deelname meer dan 100 scholen per jaar.

In 2013 hebben wij onze onderwijsactiviteiten ondergebracht in een stichting. Zo kunnen we met behulp van fondsen en andere partners op steeds grotere schaal debatactiviteiten in het onderwijs organiseren. Met onze eigen activiteiten en de ondersteuning van docenten die zelfstandig met debat aan de slag willen, dragen we inmiddels bij aan debatonderwijs voor tienduizenden jongeren per jaar.

Ons bestuur

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door:

Bestuur - Roderik van Grieken

Roderik van Grieken
Voorzitter

Bestuur - Marieke Kopinsky

Marieke Kopinsky
Penningmeester

Bestuur - Catherine Dumont de Chassart

Catherine Dumont de Chassart
Secretaris

Bestuur - Pieter Idenburg

Pieter Idenburg
Algemeen bestuurslid

Bestuursleden ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden, behalve een vergoeding voor gemaakte onkosten. De beloning van medewerkers is gebaseerd op intern ontwikkelde salaristabellen.

ANBI-status

Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het ANBI-keurmerk en voldoet aan haar publicatieplicht door hier het Standaardformulier Publicatieplicht te publiceren. Voor meer informatie vind je hieronder ook de hoofdlijnen uit het beleidsplan 2020/2021 en het meeste actuele jaarverslag 2019/2020.

Stichting Nederlands Debat
Instituut heeft de ANBI-status

KvK: 56978375
RSIN: 852387271

ANBI-status

Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het ANBI-keurmerk en voldoet aan haar publicatieplicht door de hoofdlijnen uit het beleidsplan 2020/2021 en het meeste actuele jaarverslag 2019/2020 te publiceren.

Stichting Nederlands Debat
Instituut heeft de ANBI-status

KvK: 56978375
RSIN: 852387271

Partners

Ontwerp website Laura de Jongh

Code Klik & Steen

Tekst Noortje van Dorp

Ontwerp website Laura de Jongh

Code Klik & Steen

Tekst Noortje van Dorp

Op de hoogte blijven?

Elke maand versturen we een lestip met debattips voor in de klas. Wil jij op de hoogte zijn van het nieuwste lesmateriaal? Maandelijks actuele stellingen ontvangen? Meld je dan nu aan!