Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Over ons

Stichting Nederlands Debat Instituut

Het is al twintig jaar onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doen we door het organiseren van landelijke debatkampioenschappen, het verzorgen van debattrainingen in de klas, het geven van nascholing aan docenten en het ontwikkelen van lesmateriaal. We werken op primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Stichting Nederlands Debat Instituut is een initiatief van Nederlands Debat Instituut BV en opgericht om de activiteiten voor onderwijsinstellingen via een aparte organisatie te waarborgen. Zo kunnen we met hulp van fondsen zorgen dat er op grote schaal debatactiviteiten in het onderwijs plaatsvinden en tegelijkertijd transparant verantwoording afleggen voor deze donaties. Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het ANBI-keurmerk en voldoet aan haar publicatieplicht door hier de hoofdlijnen uit het beleidsplan 2018/2019 en hier het meeste actuele jaarverslag 2017/2018 te publiceren.

Het Onderwijsteam

Jacco van MersbergenJacco van Mersbergen | Directeur
Werkt al jaren met veel plezier bij maatschappelijke organisaties die projecten voor jongeren opzetten en stuurt nu vol enthousiasme ons gemotiveerde team aan. Hij overtuigt graag iedereen van de impact die debatteren kan hebben op jongeren van alle opleidingsniveaus, van basisschool tot mbo en van het gymnasium tot het vmbo.
Walter FreemanWalter Freeman | Senior Trainer
Zag als scholier een van onze trainers aan het werk en dacht: ‘dit wil ik ook’. Hij won als student meerdere toernooien en heeft inmiddels honderden klassen en docenten getraind.
Sanne ScholingSanne Scholing | Senior Projectleider
Startte al tijdens haar studie met het organiseren van jongerenprojecten en maakte er haar werk van. Sanne coördineert het lesmateriaal.
Marie-José van der VeerMarie-José van der Veer | Relatiemanager
Heeft een open blik op de wereld en zoekt graag de verbinding met mensen. In haar functie is Marie-José verantwoordelijk voor de relatie met onze onmisbare partners.
Monique Spijkers | Projectleider Debattoernooien
Realiseerde zich tijdens haar master Women’s and Gender Studies hoe belangrijk het is om elkaar voorbij de ‘hokjes’ als medemens te blijven ontmoeten, en weet vanuit ervaring hoe debatteren daaraan bijdraagt. Nu leidt ze de debattoernooien en onderhoudt ze het contact met de docenten en 150+ vrijwillige juryleden.
Nicole NibberingNicole Nibbering | Projectmanager Docententrainingen
Kwam na haar carrière als scholierdebater succesvol stage bij ons lopen en na het behalen van haar Master Politicologie is ze weer terug. Nicole is verantwoordelijk voor onze docententrainingen en onderhoudt met veel enthousiasme het contact met docenten.
Richard PostRichard Post | Projectmanager Klassentrainingen
Behandelde tijdens zijn master Internationale Betrekkingen veel maatschappelijke vraagstukken, en wil dat jongeren vroeg leren om moeilijk onderwerpen van meerdere kanten te bekijken. Nu regelt hij onze klassentrainingen en onderhoudt het contact met docenten en trainers.
Freya Sixma | Communicatiemedewerker
Was verschillende jaren werkzaam als marketingmedewerker in het boekbedrijf. Met een achtergrond in cultureel ondernemen en een specialisatie in het raken van jongeren, wil ze nu jongeren inspireren om te gaan debatteren. Iedereen verdient namelijk volgens haar een stem in de maatschappij. Zij houdt zich achter de schermen van de stichting bezig om dit mogelijk te maken.
Imke WojakowskiImke Wojakowski | Trainer
Studeerde af als Psycholoog, in Training & Development en traint sindsdien jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling. Nu reist zij het land door als debattrainer om met veel empathie en enthousiasme van scholieren zelfverzekerde sprekers en open luisteraars te maken.
Severin HeuvelmanSeverin Heuvelman | Trainer
Ontdekte debatteren tijdens zijn mbo-studie en is verkoper in hart en nieren. Die ervaring en zijn bevlogenheid maakten hem landelijk kampioen op het MBO Debattoernooi.
Conny EtemaConny Ettema | Trainer
Heeft als leerkracht met haar klas driemaal het landelijke Madurodam Basisschool Debattoernooi gewonnen. Ze werkt als Debattrainer voor leerkrachten op het primair onderwijs.
Giel WindGiel Wind | Trainer
Debatteert er al jaren op los en trainde het debatteam op zijn middelbare school. Hij nam na het NK Scholieren ’16/’17 samen met twintig andere debaters plaats in onze Talentenpoule en werd aangenomen als trainer.
Dennis BrinkDennis Brink | stagiair
Werd enthousiast over het debat op de middelbare school. Na deelname aan het NK Scholieren ‘17/’18 nam hij plaats in de Talentenpoule. In zijn tussenjaar ondersteunt hij de evenementen die de vermakelijkste en gedenkwaardigste dagen van zijn schooltijd vormden.
Freek WolterFreek Wolter | Trainer
Studeert geschiedenis en debatteert al sinds de middelbare school zoveel mogelijk. Nam deel aan de Talentenpoule 2017/2018 en brengt als trainer graag zijn kennis van debatteren over aan scholieren.
Neila Bakija | Trainer
Studeert Bestuurskunde en zit bij de Erasmus Debating Society. Ze nam in 2017/2018 deel aan onze Talentenpoule en reist nu met plezier het land door om leerlingen te enthousiasmeren voor debatteren en onze toekomstige leiders goede en bewuste sprekers te maken!

Amal Maatoug | Trainer
Heeft op de middelbare school een voorliefde gekregen voor de debatsport en debatteert nu met plezier tijdens haar studie Rechten bij de Leiden Debating Society. Met groot enthousiasme hoopt ze haar passie voor debatteren door te geven aan een jongere generatie.

Manal Moussane | Trainer
Begon op haar zestiende met debatteren en eindigde haar debatcarrière met een prijs als beste spreker van Zuid-Holland. Gedurende haar twee medische opleidingen leert ze dagelijks het belang van spreekvaardigheid. Als trainer probeert ze om die reden haar steentje bij te dragen aan de spreekvaardigheid van de opkomende sprekers want, jong geleerd is oud gedaan.
Martine de VroomeMartine de Vroome | Controller
Is verbaal het meest sterk van ons allemaal en dat is maar goed ook. Ze bewaakt sinds de oprichting van de stichting de financiën.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door:

Roderik van Grieken (voorzitter)
Marieke Kopinsky (penningmeester)
Catherine Dumont de Chassart (algemeen bestuurslid)
Stijn Vos (secretaris)

Contact

Frans Halslaan 57, 1213 BK Hilversum
+31 (0) 35 625 20 51

Partners

Scroll to Top