Online debatteren

DELEN VIA

Debatteren terwijl de hele klas of de debatclub thuiszit: hoe pak je dat aan? Welke online tools kun je gebruiken en welke debatvormen zijn geschikt voor een online debat? In deze blog zetten we alle informatie over online debatteren op een rij.

Hulp nodig bij je online les? Wij denken graag met je mee!

Online Tools

Er zijn verschillende media die je kunt gebruiken om online een debat te voeren. In dit document zetten we vier verschillende media en hun functies op een rij. Daarnaast vind je er een uitleg van het digitale debatplatform Kialo Edu. Een belangrijk onderdeel van een debat kunnen voeren, is het voorbereiden van argumenten. Kialo Edu biedt leerlingen eenvoudig de mogelijkheid om dit te doen. Daarnaast kun je als docent meekijken en je leerlingen helpen nog beter hun argumenten te structureren.

Argumentenkaart_Mobiel

3 debatvormen

Een debat online uitvoeren werkt net even wat anders dan in het echt. In dit document vind je drie aangepaste debatvormen, waarmee je leerlingen ook online kunnen oefenen met debatteren. We geven tips om de oefeningen eenvoudiger of moeilijker te maken zodat je ze kunt aanpassen aan het niveau van jouw klas. Voer nu met jouw leerlingen een online Freeze & Go-, Parlementair of kettingdebat!

Freeze&Go

Download hier de werkbladen waarmee leerlingen het debat kunnen voorbereiden

Flowchart Freeze & Go-debat en kettingdebat

Flowchart Parlementair debat

Altijd als eerste onze blogs lezen? Volg ons via LinkedIn!Ook interessant voor jou

  • Elke week samenkomen met enthousiaste leerlingen om te debatteren! Een debatclub is de perfecte manier om een debatcultuur op je school levendig te houden. Maar hoe zorg je ervoor dat leerlingen lid worden?

  • De combinatie van argumentatie en presentatie maken een debat. Maar waarom en wat vinden wij belangrijk voor een sterke presentatie? Dat vertellen we in deze blog.

  • Debatteren terwijl de hele klas thuiszit: hoe pak je dat aan? We delen werkvormen en online tools om een debat online te kunnen voeren!