Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Op 25 mei vond de dertiende editie van het landelijke Madurodam Basisschool Debattoernooi plaats in Den Haag. 32 teams streden in drie debatrondes om de titel ‘landelijk basisschool debatkampioen 2019’. Het Mozaïek –locatie Eimerssingel- uit Arnhem had aan het eind van de dag de meeste punten behaald en ging dan ook met de titel en de beker naar huis.

Basisschool Het Mozaïek – winnaar Madurodam Basisschool Debattoernooi 2019

Verschillende perspectieven

Het landelijke basisschool debattoernooi is de grootste debatcompetitie voor basisschoolscholieren en wordt sinds 2007 georganiseerd. Leerlingen worden er uitgedaagd om overtuigend te spreken en goed naar elkaar te luisteren. Door deelname aan het debattoernooi worden leerlingen gestimuleerd om nieuwsgierig te blijven naar de ideeën van anderen. ‘Je leert andere meningen kennen dan die van jezelf en dingen vanuit andere perspectieven te bekijken. Bij debatteren moet je je heel erg inleven in andere meningen en daar leer je veel van’, aldus de winnaars van het toernooi.
Nieuw dit jaar was dat de dag werd afgesloten met een groot finalespel waarin de diverse scholen samen moesten werken om opdrachten uit te voeren. Deze vrolijke afsluiting van de dag zorgde ervoor dat de leerlingen uit het hele land elkaar nog beter hebben leren kennen.

Prijswinnaars

De top 3 van de dag:

Basisschool 15e Montessori Maas en Waal – 2e plaats Madurodam Basisschool Debattoernooi 2019

  1. Het Mozaïek – Eimerssingel (Arnhem)
  2. 15e Montessori Maas en Waal – team 2 (Amsterdam)
  3. De Sterredans – team 1 (Nijmegen)

Beste Nieuwkomer: De Sterredans – team 1 (Nijmegen)

Klik hier voor de volledige uitslag.

Klik hier voor meer foto’s van de dag.

Scroll to Top