Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Het VMBO Debattoernooi is hét landelijke debattoernooi speciaal voor vmbo-leerlingen. De inschrijving is geopend, dus meld je nu aan! Doet jouw school dit jaar voor het eerst mee? Maak dan kans op een gratis voorbereidende training. Lees hieronder meer.

Meedoen aan het VMBO Debattoernooi is een feest voor leerlingen én docenten. De sfeer is goed, het enthousiasme groot en de drempel laag. Of je nu veel of weinig ervaring met debatteren hebt: voor iedereen is het een leuke en leerzame dag!

Elke school mag zich met maximaal twee teams van vijf debaters inschrijven. De toernooidagen zijn op 20 maart in Zoetermeer en op 27 maart in Wijk bij Duurstede. Je kunt zelf kiezen op welke dag jullie graag meedoen.

Door te debatteren vergroten leerlingen hun spreek- en luistervaardigheden. Het versterkt burgerschapsvaardigheden als kritisch denken, argumenteren en respect tonen voor de mening van anderen, en het vergroot het zelfvertrouwen.

De perfecte voorbereiding

Debatteren jullie nog niet (veel) in de klas? Er is nog genoeg tijd om jullie voor te bereiden op het toernooi. Neem hierover gerust contact met ons op, wij denken graag met jullie mee! Zo bieden wij een speciale toernooitraining aan waarin wij leerlingen klaarstomen voor het toernooi. We oefenen met spreken en argumenteren en in het bijzonder met de debatvorm die tijdens het toernooi wordt gebruikt: Freeze & Go.

Win

Let op! Doet jullie school dit jaar voor het eerst mee met het VMBO Debattoernooi? Schrijf je uiterlijk woensdag 18 december 2019 in en maak kans op één van de vijf gratis voorbereidende trainingen (ter waarde van 300 euro) die we verloten!

Klik hier om je in te schrijven.

 

Scroll to Top