Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

De stellingen en troubles voor de voorrondes van het NK Debatteren voor Scholieren zijn bekend!

Over zes weken vinden de voorrondes van het NK Debatteren voor Scholieren plaats. Tijdens het NK zullen leerlingen debatteren over verschillende stellingen en deze stellingen zijn nu bekend gemaakt! Daarnaast vindt ook de Troublespeech Sprekerswedstrijd plaats tijdens het toernooi. De troubles die centraal staan in deze individuele sprekerswedstrijd worden hieronder aangekondigd door onze trainer Walter.

Troubles

Je had de leiding over een scholierenstaking die eindigt in een totale ravage, je gooide een taart in het gezicht van de nietsvermoedende koning, of het geheime trollenleger waarmee jij je populariteit als artiest probeerde te vergroten wordt door de media blootgelegd. Hordes mensen zijn woedend en eisen uitleg. Aan jou de taak om ze binnen twee minuten te overtuigen van je onschuld of gelijk.

Dit is de opzet van onze individuele Troublespeech Sprekerswedstrijd, terug van weggeweest op het aanstaande NK Debatteren voor Scholieren (havo/vwo). Presentatie en structuur, maar ook creativiteit, vindingrijkheid en humor worden beloond! Enthousiast? Doe dan ook met je school mee! Inschrijven mag met meerdere leerlingen per school, ook als je school niet meedoet aan het NK. En zit je leerling in het debatteam? Geen probleem! Troublespeechen kan, maar neem dan wel een reservedebater mee.

Trainer Walter deelt de troubles waaruit de speechers zich moeten zien te redden tijdens de voorrondes! Alles nog eens nalezen? Ga dan naar de Troublespeech Sprekerswedstrijd-pagina.

Stellingen

In november starten de drie NK voorrondes op het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem en Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Nu de stellingen bekend zijn, kan ook het echte voorbereiden beginnen. Heeft jouw school zich nog niet aangemeld? Er is nog plek op voorronde 3 op zaterdag 23 november in Bilthoven én genoeg tijd om je voor te bereiden. Ga naar de toernooipagina om je in te schrijven.

De stellingen voor de voorrondes van het NK Debatteren voor Scholieren 2019/2020 zijn:

Veel debatplezier en succes met de voorbereidingen!

Scroll to Top