Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Dinsdag 2 april organiseerden we een intervisiebijeenkomst met een uitzonderlijke groep debatdocenten in opleiding. Samen met Fonds 1818 maken we het namelijk mogelijk dat 12 vmbo-docenten – van 6 verschillende scholen in Den Haag – een breed opleidingstraject tot debatdocent doorlopen. Doel van dit traject: een curriculum met 40 uur debatonderwijs voor iedere vmbo-leerling!

Om dit mogelijk te maken, volgden docenten onze basiscursus ‘doceren in debatteren’ en kwamen ze jureren op onze landelijke debattoernooien. Ze geven nu debatlessen aan hun leerlingen en gaan de komende tijd aan de slag om het curriculum op hun school te herschrijven, zodat het debatteren daarin wordt opgenomen.

Zelf een training volgen?

Wil jij ook graag (meer) handvatten om met vertrouwen en plezier debatlessen te geven? Bij onze training ‘doceren in debatteren’  oefen je direct met het geven van verschillende werkvormen en ga je dus ook echt zelf aan de slag! Na afloop ontvang je uitgewerkte lessen inclusief powerpoints, werkbladen en video’s. Interesse? Lees meer op onze nascholingspagina voor docenten van alle onderwijslagen.

Scroll to Top