Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

De leerlingen van het Auris College Rotterdam bewezen afgelopen vrijdag dat iedereen kan leren debatteren. Na tien debatlessen van hun debatdocenten Nicole van Dijk en Inge Delnooz ontvingen zij een certificaat voor hun debatskills. Extra bijzonder is dat de leerlingen van het Auris College allemaal een beperking hebben.

Docententraining

Vorig jaar volgden Nicole en Inge de training ‘doceren in debatteren‘ van Stichting Nederlands Debat Instituut. Na de eendaagse training gaven Nicole en Inge hun lessen vorm aan de hand van alle oefeningen en lesmateriaal van de stichting. Het resultaat: een klas vol leerlingen met een beperking die – na tien debatlessen van hun docent – staan te stralen! In het de verschillende spreekbeurten hielpen de leerlingen elkaar door onder andere het gebruik van gebarentaal een debat te voeren. Samenwerken als team kunnen deze leerlingen dan ook als de beste! Zo wisten zij dan ook een sterk debat te voeren over de stelling: Koningsdag moet worden afgeschaft.

Lessen

De lessen op het Auris College Rotterdam zijn een prachtig voorbeeld van hoe debat leerlingen kan helpen om hun mening te onderbouwen, goed naar elkaar te luisteren en op elkaar te reageren. Vanwege hun beperking hebben sommige leerlingen moeite om elkaar te verstaan of te begrijpen, maar na een enkele herhaling van een argument ging het debat moeiteloos verder. Docent en groepslogopedist Nicole van Dijk: “Ik ben zo trots op de leerlingen! We hebben echt veel bereikt in een aantal weken, dat hadden we van tevoren niet verwacht.”

Stichting Nederlands Debat Instituut reikte de enthousiaste leerlingen een debatdiploma uit om ze te herinneren aan hun prachtige prestaties. Docent Inge Delnooz: “Na de meivakantie gaan we debatlessen geven aan een nieuwe groep leerlingen. We zijn heel benieuwd of het bij hen ook zo goed gaat!”

Scroll to Top