Mei Li Vos nieuwe directeur Stichting Nederlands Debat Instituut

Met gepaste trots meldt Roderik van Grieken datMei Li Vosper 1 juni zal starten als de nieuwe directeur van destichting Nederlands Debat Instituut.De stichting bereikt al meer dan 20 jaar jaarlijks duizenden jongeren en honderden scholen binnen het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs via lessen in de klas, nascholingscursussen voor docenten en debattoernooien. De doelstelling van de stichting is om de presentatie- en argumentatievaardigheden van jongeren verder te ontwikkelen via het oefenen met debatteren en om ze te interesseren voor maatschappelijke vraagstukken. de komende jaren hoopt de stichting vooral verder te groeien binnen het vmbo.

Nieuwe directeur Mei Li Vos

Vos: “In politiek en bestuurlijk Den Haag werken bijna alleen maar academisch opgeleiden, die zichzelf goed kunnen uitdrukken. Maar praktisch geschoolden zie je nauwelijks, en kunnen dus ook minder hun stempel op beleid en politiek drukken. Door goed te kunnen argumenteren en luisteren kan je veel beter je belangen behartigen. Niet alleen in Den Haag, maar ook op de werkvloer en zelfs in relaties. Ik wil er graag aan bijdragen dat ook jongeren op het vmbo en mbo zichzelf beter kunnen laten horen en zien. “

Mei Li Vos blijft voor één dag in de week Eerste Kamerlid. Zij volgt als directeur Jacco van Mersbergen op die per 1 juni de directeur wordt van de Nationale Jeugdraad. 

//////////////////////////

Roderik van Grieken is oprichter en voorzitter van het bestuur van de stichting Nederlands Debat Instituut. Hij is en blijft directeur van het bedrijf Nederlands Debat Instituut BV, een trainingsbureau voor professionals en leverancier van dagvoorzitters en debatleiders.  

Noot voor de pers 

Voor meer informatie kun je een mailtje sturen naar stichting@debatinstituut.nl of bellen naar 035 625 20 51.