fbpx
Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Madurodam steunt landelijk Basisschool Debattoernooi

Madurodam nieuws

Madurodam steunt Stichting Nederlands Debat Instituut in de organisatie van het landelijke Basisschool Debattoernooi. Dit toernooi is onderdeel van een landelijk debatprogramma voor kinderen door heel Nederland. Er doen zo’n 80 groepen 7 en 8 mee van basisscholen. Madurodam is hoofdpartner van het debattoernooi en heet vanaf nu daarom ook Madurodam Basisschool Debattoernooi.

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: De samenwerking met stichting Nederlands Debat Instituut  geeft invulling aan de charitatieve doelstelling van Madurodam (goed voor kinderen) en sluit aan op onze wens om kinderen in de basisschoolleeftijd te steunen in het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.”

Het Madurodam Basisschool Debattoernooi is een landelijk feestelijk debatprogramma dat sinds 2007 ieder jaar plaatsvindt. In april 2016 vindt de afsluitende landelijke finaledag plaats. Elke deelnemende school vaardigt vijf leerlingen af die in het debatteam plaatsnemen. Tussen nu en april 2016 vinden er op scholen debattrainingen plaats.

Madurodam schenkt haar opbrengsten aan goede doelen voor kinderen, jaarlijks tussen de 600.000 en 1 miljoen euro. De focus van het goede doelenbeleid van Madurodam is het ontdekken en ontwikkelen van talent van kinderen in de basisschoolleeftijd.

Meer informatie over de goede doelen van Madurodam is te vinden op www.madurodam.nl/nl/organisatie/goede-doelen-van-madurodam

Scroll to Top