Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Madurodam Speech voor de Vrijheid

Het Madurodam Basisschool Debattoernooi kan dit schooljaar helaas niet meer plaatsvinden. Omdat we leerlingen alsnog de mogelijkheid willen geven hun spreekkunsten te laten zien organiseren we de allereerste online speechwedstrijd ‘Speech voor de Vrijheid’. De inschrijving hiervoor is nu geopend!

Speech voor de Vrijheid

In deze individuele online speechwedstrijd dagen we basisschoolleerlingen uit om na te denken over het thema vrijheid. Wat betekent vrijheid voor jou? En wat betekent vrijheid voor je opa en oma, je buurmeisje, je klasgenoot of kinderen van een andere school? En wat kun jij zelf doen voor onze vrijheid? Dat ga jij vertellen in jouw speech van maximaal twee minuten. De Speech voor de Vrijheid kunnen leerlingen filmen en tot 14 juni opsturen om mee te doen aan de wedstrijd. Op vrijdag 26 juni krijgen alle leerlingen feedback op hun speech én maken we de top drie bekend.

Alle informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina.

Voorbereiding

Om leerlingen voor te bereiden op het geven van een goede speech hebben we een lestip met opdrachten opgesteld, waarmee leerlingen op onderzoek gaan naar het thema vrijheid. Ook leggen we hierin stapsgewijs uit hoe je een goede speech schrijft. Deze speech kunnen ze opnemen en uiterlijk 14 juni insturen voor de wedstrijd.

Download de lestip hier.

Scroll to Top