Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

De inschrijving voor onze debattoernooien 2019/2020 is geopend!

De inschrijvingen voor onze debattoernooien 2019/2020 zijn geopend! We organiseren voor ieder schoolniveau een landelijk toernooi. Lees snel verder voor alle informatie over onze toernooien aankomend schooljaar!

NK Debatteren voor Scholieren (havo/vwo)

De 22e editie van het NK Debatteren voor Scholieren (havo/vwo) bestaat uit drie voorrondes en 1 finaledag.

  • Voorronde 1: vrijdag 15 november – Gymnasium Camphusianum te Gorinchem
  • Voorronde 2: vrijdag 22 november – Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven
  • Voorronde 3: zaterdag 23 november – Het Nieuwe Lyceum te Bilthoven

De finale vindt plaats op zaterdag 18 januari op de Radboud Universiteit te Nijmegen. Aankomend schooljaar gaat het welbekende ballondebat tijdens het finaleprogramma plaatsmaken voor een heuse troublespeech-sprekerswedstrijd, speciaal voor alle leerlingen die zich werkelijk uit elke bizarre situatie weten te redden! Meer informatie over dit toernooionderdeel volgt na de zomervakantie, maar mocht je al benieuwd zijn wat het inhoudt kun je kijken bij onze troublespeech lestip.

Een geüpdate versie van de toernooihandleiding en het wedstrijdreglement voor dit toernooi worden aan het eind van de zomer online gezet. Op de hoogte blijven? Dat kan via de evenementenpagina op Facebook en natuurlijk via de toernooipagina op onze website.

MBO Debattoernooi

Dit schooljaar organiseren wij alweer de veertiende editie van het MBO Debattoernooi! Wij zijn blij dat MBO Amersfoort opnieuw haar deuren wil openen voor dit evenement.

  • Vrijdag 7 maart 2020 – MBO Amersfoort te Amersfoort.

Per opleiding mogen er twee teams meedoen aan het toernooi. Details over de dag worden in de loop van het jaar verder bekend gemaakt. Op de hoogte blijven? Dat kan via de evenementenpagina op Facebook en natuurlijk via de toernooipagina op onze website.

VMBO Debattoernooi

In maart 2020 organiseren we twee toernooidagen op twee verschillende locaties voor leerlingen van het vmbo.

  • Toernooidag 1: vrijdag 20 maart – Oranje Nassau College te Zoetermeer
  • Toernooidag 2: vrijdag 27 maart – Revius Wijk te Wijk bij Duurstede

Er mogen zich per school twee teams inschrijven voor dit toernooi, ongeacht jaar en opleidingsniveau. Details over de dag worden in de loop van het jaar verder bekend gemaakt. Op de hoogte blijven? Dat kan via de evenementenpagina op Facebook en natuurlijk via de toernooipagina op onze website.

Madurodam Basisschool Debattoernooi

Voor leerlingen van basisscholen organiseren wij traditiegetrouw in samenwerking met Madurodam het Madurodam Basisschool Debattoernooi. Het toernooi is voor leerlingen uit groep 7 en 8.

  • Zaterdag 6 juni –  te Den Haag

De precieze locatie van het toernooi wordt nog bekend gemaakt. Op de hoogte blijven? Dat kan via de toernooipagina op onze website.

Meer informatie?

Heb je vragen over de opzet van het toernooi of over de deelname van jouw school? Neem dan gerust contact op met projectleider Jeroen Konings via konings@debatinstituut.nl of 035 – 625 20 51.

 

Scroll to Top