Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

(Na)scholing docenten

Onze trainingen zijn aangepast aan de huidige maatregelen, waarbij afstand wordt gehouden en hygiëne-protocollen in acht worden genomen. Neem gerust contact met ons op, via trainingen@debatinstituut.nl, voor meer informatie en vragen.

Feedback geven

Debatvormen

Beoordelen

Begeleiding debatclub


(Na)scholing Docenten

Onze kennis over debatteren in het onderwijs delen we graag met jou! We verzorgen docententrainingen – in alle lagen van het onderwijs – om ervoor te zorgen dat je met nóg meer kunde en plezier aan de slag kunt in de klas. Zo zorgen we er samen voor dat leerlingen en studenten overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Afgelopen schooljaar beoordeelden docenten onze training met gemiddeld een 9.0!

Leerlingen gaan over zichzelf en de wereld om zich heen nadenken, en deze uitdaging om goed na te denken is altijd een pré in het onderwijs. In een docententraining is het goed dat verschillende docenten een keer bij elkaar zitten en zelf in debat gaan, om te ervaren hoe dat is. Dat zorgt ervoor dat ze zelf beter debattrainingen kunnen geven en het is bovendien erg leuk.

Marthe Scheffer | docent Nederlands Berger Scholengemeenschap

(Na)scholing docenten | individueel

Expertise:

Wij ontwikkelen en verzorgen al meer dan 20 jaar debattrainingen in het onderwijs. Inmiddels hebben we al honderden groepen docenten getraind, die onze trainingen met gemiddeld een 9.0 beoordeelden!

Inhoud:

Om in te kunnen springen op de behoeftes van docenten uit verschillende onderwijslagen, bieden wij vanaf september per onderwijslaag (na)scholing aan. Binnen de (na)scholing wordt aandacht gegeven aan situaties die specifiek zijn voor het betreffende leerniveau.

  • Een compleet uitgewerkt lesplan voor vijf debatlessen
  • Gratis toegang tot onze maandelijkse oefenavond op kantoor
  • Een certificaat van deelname
  • Debatbel en prachtige katheder

Duur:

De nascholing duurt één dag.

Locatie:

De nascholing wordt verzorgd op ons kantoor in Hilversum. Je wordt ontvangen met koffie/thee en iets lekkers en uiteraard zorgen we voor een heerlijke lunch.

Planning:

De trainingsdagen zijn al gepland; een overzicht hiervan vind je in het contactformulier hier rechts.

Aantal deelnemers:

Wij hanteren een maximum van tien docenten.

Kosten:

De prijs voor de training is €450,- per docent. Neem je een collega mee? Dan betalen jullie gezamenlijk €600,-.

Meer mogelijkheden!
Wil je extra training in het doceren van één onderdeel van het debatteren? Of wil je na de eendaagse basiscursus door blijven leren? Volg dan een van onze modules! Deze trainingen nemen een dagdeel tijd in beslag en gaan in op een specifiek onderdeel van het debatteren: Beoordelen en feedback geven, Argumenteren en Presenteren‘.

Graag meer informatie? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uit de docententraining hebben we heel veel praktische opdrachten meegekregen die je kunt doen met leerlingen in de klas. Het was een hartstikke leuke training en je kunt het meteen toepassen in de praktijk. De meerwaarde van debat vind ik dat leerlingen zelf dieper op iets ingaan. Ze verbreden hun horizon door zich te verplaatsen in een ander en na te denken over een andere kant van een verhaal.

Nienke van der Linden | docent Nederlands Antoni Gaudí

(Na)scholing docenten | team

Expertise:

Wij ontwikkelen en verzorgen al meer dan 20 jaar debattrainingen in het onderwijs. Inmiddels hebben we al honderden groepen docenten getraind, die onze trainingen met gemiddeld een 9.0 beoordeelden.

Inhoud:

  • Een compleet uitgewerkt lesplan voor vijf debatlessen
  • Gratis toegang tot onze maandelijkse oefenavond op kantoor
  • Een certificaat van deelname
  • Een debatbel en prachtige katheder

Locatie:

De nascholing wordt verzorgd op ons kantoor in Hilversum of op school (in-house).

Planning:

Dagdelen kunnen worden gepland op één (studie)dag of verdeeld over twee dagdelen.

Aantal deelnemers:

Wij hanteren een maximum van twaalf docenten; voor grote groepen docenten verzorgen wij parallelle workshops.

Kosten:

De prijs voor de training is €1200,- per docententeam.

Meer mogelijkheden!
Wil je extra training in het doceren van één onderdeel van het debatteren? Of wil je na de eendaagse basiscursus door blijven leren? Volg dan een van onze modules! Deze trainingen nemen een dagdeel tijd in beslag en gaan in op een specifiek onderdeel van het debatteren: Beoordelen en feedback geven, Argumenteren en Presenteren.

Graag meer informatie? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

We waren zeer tevreden over de docententraining van Walter. Wat hij vooral goed doet – en dat is echt een kwaliteit – is positieve feedback geven. Hij geeft een heel goed voorbeeld van hoe je positieve feedback aan leerlingen kunt geven door het zelf te doen in de training.

Bart de Jongh | docent Maatschappijleer Nelson Mandela

Scroll to Top