Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Mbo | Debattraining

Zelfvertrouwen

Taal- en spreekvaardigheid

Burgerschap

Argumenteren

Mbo | Debattraining in de klas

Wij ontwikkelen en verzorgen al twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Elk schooljaar geven wij meer dan 200 trainingen in de klas, die docenten gemiddeld met een 9,0 beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en vaak zelfs oud-winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt 2,5 uur en is een mix van oefening en theorie. Afhankelijk van het niveau en de ervaring van de studenten zal de trainer in overleg met de docent invulling aan de training geven.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

Benieuwd naar onze trainers en hun ervaring? Op de ‘Over ons’-pagina vind je een overzicht van het hele onderwijsteam.

Willemien van HeugtenMijn studenten voelen zich sterk verbonden met Kenan. Ik denk dat hij een perfect rolmodel voor is: hij snapt precies met welke studenten hij te maken heeft en hoe hij daarbij kan aansluiten. Dat doet hij door ze eerst uit hun comfortzone te halen en vervolgens de richting van de training te bepalen. Dat maakt Kenan de beste debattrainer voor mbo’ers die ik ooit heb gezien!
Willemien  van Heugten | ROC Tilburg
Hennelien StoorvogelDebatteren is voor iedere student een intellectuele verrijking en biedt de mogelijkheid te excelleren. Het bereidt leerlingen beter voor op de maatschappij, hun eventuele vervolgopleiding en hun latere carrière. Het dwingt studenten om telkens een standpunt in te nemen en te onderbouwen met overtuigende argumenten. Ze worden daardoor gedwongen om actief na te denken over maatschappelijke vraagstukken.
Hennelien Stoorvogel | MBO College Airport

Debatmarathon | De hele dag debatteren!

Graag meerdere klassen laten trainen met een afsluitend feestelijk slotdebat?

Lees meer

Meer informatie over de mogelijkheden van een training in jouw klas ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die veel ervaring hebben op het mbo en/of zelf mbo-student zijn geweest. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Ons doel is dat elke student actief deelneemt aan de training; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Studenten zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan studenten, maar laten hen hierover (in overleg met de docent) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat studenten zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces en met veel enthousiasme mee doen.

Naast de debatvorm van ons MBO Debattoernooi, geven wij ook trainingen in Lagerhuis-stijl of juist het Carrousseldebat (met voor- en tegenstanders én rechters) en meer. Er wordt dus altijd gekeken naar welk doel de school voor ogen heeft en in overleg welke debatvorm daar het beste bij past.

Duur:

Een training in de klas duurt 2,5 uur.

Aantal studenten:

De training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig) als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland. Nieuwsgierig naar onze Debatmarathon? Meer informatie vind je hier.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300,- per stuk (+ €50,- reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top