Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Havo/vwo | Debattraining

Retorica

Taal- en spreekvaardigheid

Creatief denken

Argumenteren

Havo/vwo| Debattraining in de klas

Wij ontwikkelen en verzorgen al twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Elk schooljaar geven wij meer dan 250 trainingen in de klas, die docenten gemiddeld met een 9,0 beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en vaak zelfs oud-winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt 3 uur en is een mix van oefening en theorie. Afhankelijk van het niveau en de ervaring van de leerlingen zal de trainer in overleg met de docent invulling aan de training geven.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

Benieuwd naar onze trainers en hun ervaring? Op de ‘Over ons’-pagina vind je een overzicht van het hele onderwijsteam.

Ik ben erg tevreden over de aanpak van de trainer en de inhoud van de trainingen voor mijn vwo 4-klas. Mijn leerwensen zijn heel duidelijk meegenomen. De leerlingen hebben 2,5 uur hard gewerkt en veel geleerd!
Trijntje Pasma | havo/vwo-docent Hermann Wesselink College Amstelveen
De training zat heel goed in elkaar en sloot erg aan op de belevingswereld van de leerlingen. Ze waren dan ook erg enthousiast.

Matthijs Koster | havo/vwo-docent Martinus College Grootebroek

Debatmarathon | De hele dag debatteren!

Graag meerdere klassen laten trainen met een afsluitend feestelijk slotdebat?

Lees meer

Meer informatie over de mogelijkheden van een training in jouw klas ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die veel ervaring hebben op het havo/vwo. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Ons doel is dat elke leerling actief deelneemt aan de training; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan leerlingen, maar laten hen hierover (in overleg met de docent) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat leerlingen zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces en met veel enthousiasme mee doen.

Naast de debatvormen van onze toernooien het NK Scholieren en Landelijke Onderbouw Debattoernooi (Parlementair en Freeze & Go), geven wij ook trainingen in Lagerhuis-stijl, het Carrouseldebat (met voor- en tegenstanders én rechters) het Eloquentia-debat en meer. Er wordt dus altijd gekeken naar welk doel de school voor ogen heeft en in overleg welke debatvorm daar het beste bij past.

Duur:

Een training in de klas duurt 3 uur.

Aantal leerlingen:

De training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig) als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland. Nieuwsgierig naar onze Debatmarathon? Meer informatie vind je hier.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300,- per stuk (+ €50,- reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top