Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Debatmarathon

Voor basisschool, vmbo, havo, vwo en mbo

Samenwerken

Meerdere klassen

Feestelijk slotdebat

 

Debatmarathon

Graag meerdere klassen laten trainen met als afsluiting een spectaculair slotdebat? Met het organiseren van een debatmarathon op jouw school is enthousiasme gegarandeerd. Denk bijvoorbeeld aan een themadag ‘Debatteren’,  waarop wij ’s ochtends parallelle trainingen geven en waaruit meerdere leerlingen geselecteerd worden voor een spetterend slotdebat in de middag. Een mooie combinatie van onze succesvolle trainingen in de klas – gemiddeld beoordeeld met een 8,8 – en onze jarenlange ervaring met het organiseren van debattoernooien.
Docent Eva de LeeuwWij zijn op school zeer tevreden over het verloop van de debatmarathon. Ik heb bij veel leerlingen precies gezien wat ik wilde: fanatiek meedoen, intrinsiek gemotiveerd om deel te nemen en de leerlingen hebben op deze manier heel veel geleerd over de structuur van een debat, hoe je je presenteert, wat je argumenten zijn, etc. Direct na de debatdag zijn we aan de slag gegaan met het schrijven van een betoog en de dag sluit hier naadloos bij aan. De leerlingen hebben in een keer zo veel kennis opgedaan, dat ze stof die we anders in meerdere lessen behandelen, nu in een keer snappen.
Eva de Leeuw | CSG Jan Arentsz, Alkmaar

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die zelf ervaring hebben op de betreffende onderwijslaag. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt. Daarnaast wordt het slotdebat geleid door een professionele debatleider en is daarmee een goede sfeer en enthousiasme gegarandeerd!

Actief:

Ons doel is dat elke leerling actief deelneemt aan de training; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Debatvorm:

Naast de debatvormen van onze landelijke debattoernooien, geven wij ook trainingen in Lagerhuis-stijl of het Carrouseldebat (met voor- en tegenstanders én rechters) en meer. Er wordt dus altijd gekeken naar welk doel de school voor ogen heeft en (in overleg) welke debatvorm daar het beste bij past.

Duur:

Een training in de klas duurt 2 tot 3 uur. De duur van het slotdebat ligt maar net aan de wensen die er zijn. Wij zorgen in ieder geval voor prijzen voor de winnaars/finalisten, aankleding, stemkaarten voor het publiek en certificaten voor alle leerlingen die hebben deelgenomen aan de debatmarathon. Daarnaast neemt één van onze ervaren debattrainers de taak van juryvoorzitter op zich – die samen met docenten en/of directie – het slotdebat jureert.

Aantal leerlingen:

Wij hanteren een maximum van 25 leerlingen/studenten per training.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €350,- per stuk, incl. reiskosten trainer (BTW-vrijgesteld).

De kosten van het finaleprogramma zijn afhankelijk van de wensen.

Scroll to Top