Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Basisschool | Debattraining

Zelfvertrouwen

Taal- en spreekvaardigheid

Creatief denken

Argumenteren

Debattraining in de klas | basisschool

Wij ontwikkelen en verzorgen al meer dan twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Elk schooljaar geven wij meer dan 250 trainingen in de klas, die leerkrachten met een 9,0 beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en vaak zelfs oud-winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt 2 uur en is een mix van oefening en theorie. Afhankelijk van het niveau en de ervaring van de leerlingen zal de trainer in overleg met de leerkracht invulling aan de training geven.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

Benieuwd naar onze trainers en hun ervaring? Op de ‘Over ons’-pagina vind je een overzicht van het hele onderwijsteam.

Liselore KniggeDe kinderen worden op een goede manier veel mondiger van debatteren. Kinderen van tegenwoordig zijn natuurlijk al heel erg mondig, maar ze weten dan hun woorden te stroomlijnen. Ik vind altijd dat Stichting Nederlands Debat Instituut een hele positieve vibe heeft, omdat ze zelf heel enthousiast zijn: daar word ik heel blij van. Ook de trainingen en het toernooi heel goed georganiseerd. Het is heel fijn dat het altijd zo op het niveau van de kinderen wordt afgestemd.
Liselore Knigge
15e Montessorischool Maas & Waal Amsterdam
Vahide AltunIk denk dat je door te debatteren leert om je ook in een ander te verplaatsen. Dat is voor kinderen soms best wel lastig want ze krijgen veel invloeden vanaf huis mee, zoals een bepaalde kijk op de samenleving en sommige onderwerpen. Ik geef debatlessen op school, omdat ik de kinderen wil leren om op een andere manier in de samenleving te staan. Op het toernooi zien de kinderen hoe leuk debatteren is, en het is een goede manier om zelfvertrouwen te krijgen.
Vahide Altun
Basisschool Stichting Islamitisch College

Debatmarathon | De hele dag debatteren!

Graag meerdere klassen laten trainen met een afsluitend feestelijk slotdebat?

Lees meer

Meer informatie over de mogelijkheden van een training in jouw klas ontvangen? Vul dan onderstaand contactformulier in:

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die veel ervaring hebben op de basisschool. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Ons doel is dat elke leerling actief deelneemt aan de training; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan leerlingen, maar laten hen hierover (in overleg met de leerkracht) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat leerlingen zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces en met veel enthousiasme mee doen.

Duur:

Een training in de klas duurt 2 uur.

Aantal leerlingen:

De training is geschikt voor een klas van ± 25 leerlingen.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig), als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland. Nieuwsgierig naar onze Debatmarathon? Meer informatie vind je hier.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300,- per stuk (+ €50,- reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Scroll to Top