Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Brandjesblussen – speechoefening

Een prachtige oefening waarbij leerlingen in een spannende situatie moeten overtuigen; een mooie combinatie van presenteren en argumenteren!

Brandjesblussen

Deze nieuwe oefening laat leerlingen zich in een uitdagende situatie verplaatsen, waar ze zichzelf uit moeten redden. Ze leren hierbij op een leuke manier overtuigen, wat ook goed van pas komt in bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken.Om de leerlingen al een beetje op weg te helpen hebben we één van de brandjes als voorbeeld uitgewerkt. Daarnaast kun je je leerlingen ook ons werkblad geven, zodat ze dankzij de 6 stappen direct een goede structuur volgen.

✔ Presenteren
✔ Betogen
✔ Creatief argumenteren

Klik op de afbeelding rechts om de oefening op te slaan als PDF of direct uit te printen.

VLOG | 3 tips voor een goede speech
Een goede speech geven, hoe doe je dat? Dat leggen trainers Walter en Severin uit én ze doen het voor.

 

Brandjesblussen| Feestdageneditie

Voor december: speciale feestdagenbrandjes die geblust moeten worden! Iedereen kijkt natuurlijk uit naar de kerstvakantie, dus een ludieke oefening met een tikje humor past dan heel goed in de les. Daarom drie nieuwe brandjes die passen bij de tijd van het jaar: een vreugdevuur dat maar niet aangaat, prachtige kerstbomen die helaas toch ‘fake’ zijn en het uitstellen van pakjesavond van 5 naar 6 december vanwege een pepernotentekort. Uitdagende situaties dus, waar leerlingen zichzelf uit moeten redden.

Klik op de afbeelding hieronder om de oefening op te slaan als PDF of direct uit te printen.

Scroll to Top