Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Over ons

Stichting Nederlands Debat Instituut

Het is al twintig jaar onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen. Dat doen we door het verzorgen van nascholing aan docenten, het geven van debattrainingen in de klas, het ontwikkelen van lesmateriaal en het organiseren van landelijke debatkampioenschappen. We werken op primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Stichting Nederlands Debat Instituut is een initiatief van Nederlands Debat Instituut BV en opgericht om de activiteiten voor onderwijsinstellingen via een aparte organisatie te waarborgen. Zo kunnen we met hulp van fondsen zorgen dat er op grote schaal debatactiviteiten in het onderwijs plaatsvinden en tegelijkertijd transparant verantwoording afleggen voor deze donaties. Stichting Nederlands Debat Instituut heeft het ANBI-keurmerk en voldoet aan haar publicatieplicht door hier het beleidsplan en het jaarverslag te publiceren.

Het Onderwijsteam

else van nieuwkerkElse van Nieuwkerk | directeur
studeerde af in Argumentatieleer en leerde dat je overtuigingskracht niet leert uit een boek, maar met vallen en opstaan. Ze zet de koers uit, leidt het team en werft de fondsen.
walter freemanWalter Freeman | senior trainer
zag als scholier een van onze trainers aan het werk en dacht: ‘dit wil ik ook’. Hij won als student meerdere toernooien en heeft inmiddels honderden klassen en docenten getraind.
sanne scholingSanne Scholing | senior projectleider
startte al tijdens haar studie met het organiseren van jongerenprojecten en maakte er haar werk van. Ze zwaait de scepter over de debattoernooien en coördineert het lesmateriaal. (Van medio augustus t/m december 2018 is Sanne met verlof).
mees klinkenbergMees Klinkenberg | projectleider debattoernooien
Begon na zijn studie Diermanagement als trainee omdat hij nieuwsgierig was naar iets heel anders en het waardevol vindt dat jongeren leren hun mening goed te onderbouwen. Nu leidt hij de debattoernooien en onderhoudt hij het contact met de docenten en 150+ vrijwillige juryleden.
nicole nibberingNicole Nibbering | projectmanager
kwam na haar carrière als scholierdebater succesvol stage bij ons lopen en na het behalen van haar Master Politicologie is ze weer terug: dit keer als projectmanager van de 300+ trainingen per jaar in de klas.
joyce helslootJoyce Helsloot | projectmanager en trainer
studeerde af in Training & Developmentpsychologie. Zij ontfermt zich over de organisatie rondom het opleiden van debatdocenten en geeft trainingen in de klas.
Kenan AvsjaloemovKenan Avsjaloemov | trainer
werd dankzij zijn vurige spreekstijl tweemaal landelijk kampioen op het MBO Debattoernooi. Met zijn diploma op zak is hij inmiddels werkzaam als debattrainer en gespreksleider.
david muntslagDavid Muntslag | trainer
kwam als student in aanraking met de debatsport en zet zich graag in voor de democratie. Met een stem als een klok trainde hij al honderden klassen en docenten.
lise van den ankerLise van den Anker | trainer
is een ervaren journalist en bezig met de deeltijdopleiding voor docent Nederlands. Was de afgelopen twee jaar vrijwilligerscoördinator, maar staat per schooljaar 2018/2019 vóór de klas!
Severin HeuvelmanSeverin Heuvelman | trainer
ontdekte debatteren tijdens zijn mbo-studie en is verkoper in hart en nieren. Die ervaring en zijn bevlogenheid maakten hem landelijk kampioen op het MBO Debattoernooi.
giel windGiel Wind | trainer
debatteert er al jaren op los en trainde het debatteam op zijn middelbare school. Hij nam na het NK Scholieren ’16/’17 samen met twintig andere debaters plaats in onze Talentenpoule en werd aangenomen als trainer.
conny etemaConny Ettema | trainer
heeft als leerkracht met haar klas driemaal het landelijke Madurodam Basisschool Debattoernooi gewonnen. Ze werkt als debattrainer voor leerkrachten op het primair onderwijs.
amber van lochemAmber van Lochem | trainer
nam als vwo’er met succes deel aan alle debattoernooien die ze kon vinden. Naast haar studie aan de Universitaire pabo debatteert ze bij een studentendebatvereniging.
britt van lochemBritt van Lochem | trainer
k
omt uit een echte debaters familie en heeft al vele enthousiaste leerlingen getraind. Ze meldde zich na het NK Scholieren ’16/’17 samen met twintig andere debaters aan voor onze Talentenpoule.
martine de vroomeMartine de Vroome | controller
is verbaal het meest sterk van ons allemaal en dat is maar goed ook. Ze bewaakt sinds de oprichting van de stichting de financiën.

 

 

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door:

Roderik van Grieken (voorzitter)
Marieke Kopinsky (penningmeester)
Catherine Dumont de Chassart (algemeen bestuurslid)
Stijn Vos (secretaris)

Contact

Frans Halslaan 57, 1213 BK Hilversum
+31 (0) 35 625 20 51

Uw naam

Uw e-mail

Onderwerp

Uw bericht

Partners

Rijksoverheid Registerleraar logo-gieskis fonds21 fonds1818 unicef Mediawijzer.net Stichting Lezen en Schrijven Noordhoff Nieuwsbegrip Segbroek College Mendelcollege Purmerendse ScholenGroep anbi anbi Boschuysen Janivo Adessium MBO Amersfoort Revius Wijk

Scroll to Top