Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Vacature: stagiair(e) evenementen & communicatie (32 – 40 uur in de week)

Wil jij leren hoe je een landelijk evenement van A tot Z op poten zet?
Wil jij kennismaken met de meest getalenteerde jonge sprekers van Nederland?
Wil jij bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van 50.000 scholieren?

Wij zoeken een stagiair die ons evenemententeam komt ondersteunen. Jij bent de enthousiaste, betrouwbare en nauwkeurige organisator die ervoor zorgt dat kinderen en jongeren durven spreken, leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.

Je uitdaging
Stichting Nederlands Debat Instituut ontwikkelt al twintig jaar speelse debatactiviteiten voor kinderen en jongeren. Dat doen we door vier type activiteiten te organiseren: (1) debattrainingen in de klas (2) nascholing voor docenten (3) landelijke debattoernooien en (4) het uitbrengen van lesmateriaal.

Als stagiair help je mee om de landelijke debattoernooien te organiseren. Je helpt me het maken van een draaiboek, het uitvoeren van de logistieke zaken en het creëren van publiciteit. Ook denk je mee over de creatieve invulling en aankleding van het evenement. Verder onderhoud je contact met docenten, deelnemers en vrijwilligers.

Er is ruimte om je werkzaamheden op je eigen manier tot stand te brengen en een goede 1-op-1 begeleiding. Bovendien is er veel aandacht voor je eigen ontwikkeling: je zult zelf een aantal trainingsdagen volgen om je debatvaardigheden te versterken. Een stage- en reiskostenvergoeding is beschikbaar. Voor meer informatie over onze organisatie: www.schooldebatteren.nl

Waarom wij er al werken
Je komt terecht in een team van zeven bureaumedewerkers, een poule van acht trainers en honderd vrijwilligers.  Voor de meesten heeft leren debatteren hun leven veranderd; heel pathetisch maar waar. Anderen zijn gewoon goed in hun vak en vinden het doel mooi meegenomen – ook lekker verfrissend. We zijn met z’n vijftienen een sterk team en hebben een kantoor in Hilversum, maar thuiswerken kan ook. De sfeer is open, eerlijk en informeel. Trots kunnen we zeggen dat veel van onze oud-stagiairs op de evenementdagen nog steeds voor ons werken.

Functie-eisen
We zoeken een hbo- of wo-student of iemand met een tussenjaar* die:

  • fulltime beschikbaar is (32-40 uur);
  • houdt van regelen en organiseren;
  • affiniteit heeft met nieuws, cultuur of politiek;
  • zeer taalvaardig, initiatiefrijk en communicatief is;
  • van aanpakken houdt.

* via de Startersbeurs

Reageren
Stuur uiterlijk 10 juli een motivatie en cv naar projectleider Sanne Scholing via scholing@debatinstituut.nl.

Scroll to Top