Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Regio College organiseert eerste eigen debattoernooi en vaardigt beste debaters af naar 12e editie MBO Debattoernooi

<persbericht Regio College>

Op vrijdag 19 januari 2018 vond het Regio College Debattoernooi plaats. Studenten van de school voor Zorg, Welzijn en Sport gingen met elkaar, het publiek en maar liefst zes politici uit Zaanstad in debat onder leiding van het Nederlands Debat Instituut. De winnaars van het toernooi gaan  op vrijdag 9 februari strijden voor de prijzen op het landelijk MBO Debattoernooi in Tilburg.

(Ook een eigen debattoernooi organiseren? Neem gerust contact met ons op via stichting@debatinstituut.nl en we denken graag mee!)

José Paumen, teammanager van de teams assistenten in de gezondheidszorg en uiterlijke verzorging, nam het initiatief om het debattoernooi ook op het Regio College te organiseren. José: “De reden dat ik dit wilde organiseren voor onze studenten is om ze te enthousiasmeren voor het debat en ze te leren hoe ze nog overtuigender kunnen worden.”

Maar liefst zeven studententeams deden mee aan het toernooi. Vooraf hebben zowel zij als hun docenten een aantal debattrainingen gevolgd bij het Nederlands Debat Instituut. Tijdens het toernooi kregen alle teams een stelling waarover ze met elkaar in debat gingen. Het debat werd geleid door dagvoorzitter Anna Heijker, ook van het Nederlands Debat Instituut. Zowel de voor- als de tegenstanders probeerden zowel het publiek als de jury, bestaande uit José Paumen, David Muntslag van het Nederlands Debat Instituut en Martijn Kool, directeur van School voor Zorg, Welzijn en Sport van het Regio College te overtuigen. Na deze ronde werden door de jury vier teams als finalisten aangewezen. Zij gingen verbaal de strijd met elkaar aan voor de plek op het Landelijke MBO Debattoernooi, wat al sinds 2007 wordt georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut.

In debat met de politici
Ook gingen de studenten in debat met de lokale politici over de stellingen en mocht het publiek vragen stellen. Gerard Slegers (CDA), Theo Gunsing (ZIP), Ruud Pauw (ROSA), Gerben Eijzinga (ZVI), Songül Mutluer  (PvdA), en Paul Laport (Groenlinks) werden stevig aan de tand gevoeld door de steeds mondiger wordende studenten. Het leverde een mooi  en respectvol debat op.

Winnaars
De jury had de moeilijke taak om de winnaars van het debattoernooi te kiezen. Uiteindelijk werden Afzane Moslemi, Amira Rossi El Hassani, Dilien Bamerny, Renate Avans en Roos Holoui bekroond tot kampioen van het Regio College. Deze studenten gaan op vrijdag 9 februari de strijd aan voor de titel Nederlands Kampioen MBO Debatteren!

Scroll to Top