Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Op 26 mei 2018 vindt het Madurodam Basisschool Debattoernooi plaats. Dit bijzondere toernooi bestaat sinds 2007 en wordt de afgelopen drie jaar georganiseerd met steun van Madurodam. Waarom werken Madurodam en Stichting Nederlands Debat Instituut samen? Madurodam is misschien wel het meest leuke én leerzame park van Nederland. In het themapark leer je alles over de grote verhalen van Nederland door middel van miniaturen, doe-dingen en indoor attracties. En dat leer je ook met debatteren! Grote onderwerpen worden door kinderen  onderzocht en besproken.

Daarnaast is Madurodam veel meer dan een themaparkpark: jaarlijks schenkt Madurodam haar opbrengsten aan projecten die kinderen inspireren een goed mens te zijn. Het debattoernooi is één van die projecten. Samen willen we kinderen inspireren om zich te leren verplaatsen in een ander – ongeacht wie. Zo wordt het makkelijk om met iedereen een gesprek te kunnen voeren, van elkaar te leren en om elkaar te helpen. Madurodam gelooft dat ook kinderen grote betekenis hebben voor de samenleving, bijvoorbeeld door klaar te staan voor mensen in je omgeving. Zo kun je Nederland een beetje mooier maken.

Daar geloven wij ook in. Door te debatteren, leer je beter luisteren en leer je op een andere manier iemands argumenten te begrijpen. Leren spreken, luisteren en argumenteren terwijl je de ander in zijn waarde laat, dat is de kern van debatteren. Of je het nou eens bent met die ander of niet. En ook dat maakt de wereld een beetje mooier.

Onze trainer Walter Freeman heeft speciaal voor het toernooi een vlog opgenomen in Madurodam, waarin hij presentatietips geeft vanaf het Binnenhof in Den Haag, argumentatietips vanaf de Dam in Amsterdam en tips voor een goede samenwerking bij de Domtoren in Utrecht. Al deze tips kun je gebruiken om een ijzersterk debat te voeren.

Meer informatie over de goede doelen van Madurodam is te vinden op www.madurodam.nl/nl/organisatie/goede-doelen-van-madurodam


Trainer Walter Freeman geeft vanuit Madurodam tips voor het Madurodam Basisschool Debattoernooi!

 

 

Scroll to Top