Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Beilen – De tweedeklassers van CSG Beilen hebben in samenwerking met het Nederlands Debat Instituut maandag een workshop debatteren gevolgd. Tijdens de 2,5 uur durende training maakten de leerlingen door middel van verschillende debatvormen kennis met de kunst van het debatteren.

De twee debaters die zich in hun eigen groep wisten te onderscheiden met een goede houding en sterke argumentatie, verdienden een plaats in de finale van het slotdebat op dinsdag. Zo was elke klas vertegenwoordigd in het team ‘voor de stelling’ of het team ‘tegen de stelling’. De teams streden tegen elkaar om de felbegeerde titel ‘Debatkampioen van CS Vincent van Gogh Beilen’. Het publiek ondersteunde beide teams met stemkaarten en mocht zijn stem laten horen tijdens twee Lagerhuisrondes.

Het slotdebat vond plaats in de raadszaal van het gemeentehuis van Beilen onder toeziend oog van alle tweedejaars en een vierkoppige jury. Het winnende team wist de jury te overtuigen met afwisselende argumenten, standvastigheid en overtuigingskracht. Deze leerlingen ontvingen een gouden medaille met de felbegeerde titel ingegraveerd.

De debattrainingen werden georganiseerd in het kader van het vak Nederlands. De sectie Nederlands heeft als doel het debatteren flink op de kaart te zetten dit schooljaar. Aan het einde van de tweedaagse training ontvingen alle tweedejaars een certificaat. De winnaars van het slotdebat plaatsen zich rechtstreeks voor het Provinciaal jeugddebat en maken van daaruit kans om deel te nemen aan het Nationaal jeugddebat.

Scroll to Top