Vragen? Bel ons gerust op 035 625 20 51

Zelfvertrouwen

Taal- en spreekvaardigheid

Creatief denken

Argumenteren

 

Debattraining in de klas

Wij ontwikkelen en verzorgen al twintig jaar debattrainingen in het onderwijs. Dit schooljaar geven wij meer dan 200 trainingen in de klas, die docenten tot nu toe met een 9,0 beoordelen. Onze trainers zijn dan ook ervaren debaters en vaak zelfs oud-winnaars van onze landelijke debattoernooien. Hierdoor geven zij met een grote glimlach kundige, actieve en leerzame debattrainingen. Een training duurt 2,5 uur en is een mix van oefening en theorie. Afhankelijk van het niveau en de ervaring van de leerlingen zal de trainer in overleg met de docent invulling aan de training geven.

Graag meer informatie via de e-mail of vragen? Vul onderstaand formulier in of bel ons gerust op 035 – 625 20 51.

Benieuwd naar onze trainers en hun ervaring? Op de ‘Over Ons’-pagina vind je een overzicht van het hele onderwijsteam.

We hebben in één keer al onze klassen laten trainen en hebben het als een heel leuke en nuttige dag ervaren. De brugklasleerlingen waren zelfs spontaan naar mijn collega toegekomen om te zeggen dat ze het zo’n fantastische dag hadden gevonden.
Janpieter Boekesteijn | vwo-docent Teylingen College
Ik ben erg tevreden over de aanpak van de trainer en de inhoud van de trainingen voor mijn vwo 4-klas. Mijn leerwensen zijn heel duidelijk meegenomen. De leerlingen hebben 2,5 uur hard gewerkt en veel geleerd!
Trijntje Pasma | havo/vwo-docent Hermann Wesselink College Amstelveen


Naam:

School/organisatie:

Telefoonnummer:

E-mailadres:

Onderwerp:
Training basisschoolTraining vmboTraining havoTraining vwo/gymnasiumTraining mboDebatmarathon

Vraag of verzoek:

Wilt u graag dat wij u per e-mail of telefonisch antwoorden?
per e-mailtelefonisch

Ervaring:

De training wordt gegeven door debaters die zelf ervaring hebben op de betreffende onderwijslaag. Hierdoor weten zij precies hoe ze een training kunnen geven die raakt.

Actief:

Iedere leerling moet minimaal één keer aan het woord zijn geweest; spreken leer je immers door te spreken. Daarom zorgen wij altijd voor een sfeer waarbij de drempel tot spreken zo laag mogelijk is. Vervolgens wordt stap voor stap het niveau opgevoerd. Leerlingen zijn dus vanaf de eerste minuut actief bezig.

Overleg:

We leggen de oefeningen niet op aan leerlingen, maar laten hen hierover (in overleg met de docent) ook meebeslissen. Hierdoor merken we dat leerlingen zich zelf verantwoordelijk voelen voor hun leerproces.

Duur:

Een training in de klas duurt 2,5 uur.

Aantal leerlingen:

Wij hanteren een maximum van 25 leerlingen/studenten per training.

Meervoudige trainingen:

Grotere groepen worden verdeeld over verschillende trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een debatmarathon (met een afsluitend intern debattoernooi). Deze kunnen zowel naast elkaar (gelijktijdig) als aansluitend (ochtend én middag) worden ingepland.

Kosten:

Trainingen in de klas kosten €300,- per stuk (+ €50,- reiskosten).

Onze diensten zijn vrijgesteld van BTW.

Mijn studenten voelen zich sterk verbonden met Kenan. Ik denk dat hij een perfect rolmodel voor is: hij snapt precies met welke studenten hij te maken heeft en hoe hij daarbij kan aansluiten. Dat doet hij door ze eerst uit hun comfortzone te halen en vervolgens de richting van de training te bepalen. Dat maakt Kenan de beste debattrainer voor mbo’ers die ik ooit heb gezien!
Willemien  van Heugten | mbo-docent ROC Tilburg

Scroll to Top